ارائه گزارش عملکرد کمیسیونهای شورای شهر سیرجان در صحن علنی بمناسبت روز شوراها
روز گذشته، جلسه شورای شهر سیرجان به مناسبت 9 اردیبهشت؛ روز شورا، به ارائه آمار و عملکرد یک ساله اعضای شورا به مردم اختصاص داشت. این جلسه با حضور برخی از مسئولان شهر نظیر سهراب بهاالدینی؛ سرپرست فرمانداری و رضا سروشنیا؛ شهردار سیرجان و تعداد قابل توجهی از خبرنگاران برگزار شد.
امین صادقی؛ رییس شورای شهر سیرجان در ابتدای جلسه ضمن خیرمقدم به حاضران و تبریک به همکاران و تمام اعضای شوراهای شهر و روستا در سراسر ایران، روز شورا را «روز مردم» خواند و گفت: «ما نمایندگان مردم هستیم و امیدواریم بتوانیم در شورا به مردم خوب شهر سیرجان، خدمت کنیم. جلسه امروز نیز با هدف ارائه گزارش عملکرد به مردم شریف سیرجان انجام میشود.» صادقی در ادامه ضمن تبریک این روز به تمام اعضای ادوار شورای شهر سیرجان، گفت: «قرار بود این عزیزان هم امروز در کنار ما باشند اما توجه به وضعیت موجود و بیماری کرونا، اینبرنامه تغییر کرد و به صورت غیابی به این عزیزان تبریک میگویم. همچنین باید از کادر بهداشت و درمان شهرستان سیرجان که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند و کارگران خدوم شهرداری و سازمانهای آتشنشانی، پسماند، آرامستان و سایر کارکنان شهرداری که علاوه بر وظایف ذاتی، در جهت مقابله با کرونا نیز فعالیت دارند، تشکر کنم.»
دستاوردهای شورا و توقعات مردم
صادقی در ادامه با اشاره به عمر 32 ماه از عمر شورای پنجم گفت: «تمام اعضای شورای شهر خالصانه زندگیشان را در خدمت به مردم وقف کردهاند. ما انتخاب کردیم و افتخار میکنیم که نوکری مردم را کرده و خدمت کنیم. به عملکرد شورا حتما انتقادهایی وارد است که از مردم و نخبگان میخواهیم با پیشنهادها سازنده و طرح انتقادهای سازنده به کمک ما و مدیریت شهری بیایند تا شهرمان را بسازیم. البته این شورا دستاوردهای زیادی داشته هرچند انتظارات به حق مردم، به طور کامل برآورده نشده است. بخشی از این موضوع به دلیل این است که با گذشت 21 سال از تشکیل شوراها، هنوز دو سوم اختیارات و وظایف قانونی شوراها به شوراها تفویض نشده است. انتظار شوراها به پشتوانه قانون اساسی این است که به عنوان مردمیترین نهاد جمهوری اسلامی، اختیارات قانونی تفویض شود. دلیل عمده نارضایتی مردم و سردرگمی مسوولان نیز همین تفویض داده نشده تمام اختیارات است. این اختیارات هم میتواند سیستم را مردمیتر، کارآمدتر و چابکتر کند و هم باری را از دوش دولت برمیدارد. به نظر من یکی از دلایل کندی، پرهزینه بودن و ایجاد نارضایتی در بین مردم، همین مورد عدم تفویض اختیارات است.»
رییس شورای شهر ضمن بیان اینکه «شورا چیزی نیست جز نمایندگی مردم»، گفت: «همه باید به شورا کمک کنند. اعضای شورا نیز تمام سعی خود را میکنند اما مطمئنا برخی خسرانها نیز وجود دارد که باید به پای انسان بودن اعضای شورا گذاشت اما دغدغه اعضای شورا چیزی جز خدمت به مردم نبوده است.»
صادقی در ادامه با اشاره به «خیلی از دوستان، افراد جامانده و کسانی که یکسری عقده دارند»، گفت: «این افراد میآیند و یکسری موضوعات را تحت عناوین مختلف بیان و از زبان مردم، نظرسنجیهایی اعلام میکنند که معلوم نیست از کجا آوردهاند اما در وجدان ما، فقط خدا و مردم حضور دارند. ما همیشه شفافیت را سرلوحه کارمان قرار دادیم و مصوبات شورای شهر با حضور خبرنگاران و مردم و به صورت علنی، انجام میشود. همچنین علاوه بر اینکه مصوبات شورا به نهادهای مربوطه از جمله فرمانداری و استانداری ارسال میشود، به نهادهای نظارتی نیز ارسال شده و موضوعات مرتبا در حال رصد هستند. در واقع با توجه به ساز و کار و سیستم موجود در شهرداریها و شوراها، با تفریغ بودجه سالانه، بیلانها و حسابرسیها، حساب ریال به ریال پولهایی که به شهرداری میآید و هزینه میشود، در تفریغ بودجه مشخص میشود. شورای شهر به عنوان یک نهاد مردمی، قانونگذار و یک پارلمان محلی سعی کرده تمام تلاش خود را جهت احقاق حق مردم شریف سیرجان انجام دهد.»
امین صادقی سخنان خود را با اشاره به بودجه شهرداری به پایان برد: «امروز خیلی از مشکلات و بدهیهای سنوات شهرداری را حل و پرداخت کردیم. بودجه شهرداری به حد قابل قبولی رسیده و جا دارد همینجا از کلیه کارکنان شهرداری به خصوص در بخش بودجه تقدیر و قدردانی کنیم. در انتها نیز از تمام مردم بابت مشکلات موجود عذرخواهی میکنم و انشالله تا پایان امسال، بخش عمدهای از مشکلات مربوط به آسفالت که مربوط به سنوات گذشته است، رفع خواهد شد.»
نظر مردم نسبت به شوراهای شهر و روستا مثبت شده است
در ادامه، سهراب بهاالدینی؛ سرپرست فرمانداری سیرجان که جهت تبریک روز شوراها در جلسه حضور یافته بود، ضمن تبریک روز شوراها و تشکر از خدمات ارائه شده، گفت: «هدف من از حضور در این جلسه، تشکر و عرض احترام به اعضای شورا بود. اولین انتخابات شوراها در سال 1376 برگزار شد که من مسئول انتخابات بخشداری مرکزی بودم. شاید آن روز خیلیها دید مثبتی به شوراها نداشتند ولی الحمدالله وقتی امروز وضعیت شوراهای شهر و روستا را بررسی میکنیم، خدمات بسیار ارزندهای ارائه شده است. امروز در روستاهای ما، مردم دیگر دنبال آسفالت معابر و کوچهها نیستند بلکه شاید دنبال مباحث نرمافزای و نظایر اینها هستند.»
بهاالدینی در ادامه ضمن تقدیر وتشکر از فعالیتهای اعضای شورا و شهرداری، از آنها خواست در مسائلی مانند حفظ نام نیک سیرجان، جلوگیری از حضورمتدکیان و معتادان متجاهر در سطح شهر و حل مشکل سگهای ولگرد، بیش از گذشته تلاش کنند.
شورای پنجم یکی از شوراهای بینقص بود
شهردار سیرجان نیز ضمن تبریک روز شوراها به اعضای شورا و تقدیر و تشکر بابت همکاری بین این نهاد و شهرداری گفت: «واقعیت این است که یکی از شوراهای بینقص که بدون دغدغه به بنده کمک کردند و اگر ایراد یا ضعفی وجود داشته، از بنده است. امیدوارم اعضای شورا و مردم این نواقص را ببخشند و بدانند این قول را میدهم که در ایام باقیمانده، پروژههای نیمهتمام و محقق نشده را سریعتر به انجام میرسانیم.»
امین صادقی نیز ضمن تاکید بر توجه بیشتر به پروژههای شهری، از اسماعیل خواجویی به عنوان باسابقهترین عضو شورا درخواست کرد تا به عنوان اولین عضو شورا، گزارش عملکرد خود را به خبرنگاران ارائه کند.
رییس کمیسیون بودجه شورای شهر ضمن تبریک روز شوراها، در ابتدا گریزی به سابقه تشکیل شوراها زد و در ادامه گفت: «نه تنها قوانین شوراها کامل نیست که درگذشته خیلی از مسوولان به وجود شورا نیز راغب نبودند.» خواجویی با تاکید بر پسوند شهر که به دنبال نام شورا آمده، گفت: «قوانین شورا ضعیف و اندک هستند. زمانی میتوان به شورای شهر، شورای شهر گفت که بتواند علاوه برشهرداری، بر تمام سازمانها مثل آب، برق، گاز و حتا بهداشت نظارت کند.»
خواجویی در ادامه با اشاره به ادواری که گاه کارکنان شهرداری در اعتراض به نگرفتن حقوق، تجمع میکردند، از شهردار فعلی و مجموعه شهرداری به دلیل رفع این مسایل تشکر کرد. رییس کمیسیون بودجه با اشاره به کمکهای مالی مجموعه شهرداری و شورا به سازمانهایی نظیر بهزیستی گفت: «اگر ما جای حمایت مالی مستقیم، از ایجاد و گسترش کارهای تولیدی در بهزیستی حمایت میکردیم تا درآمد کسب شود، بهتر است. ما به جای آموختن ماهیگیری به مردم، فقط به آنها ماهی میدهیم.»
اسماعیل خواجویی در ادامه به مبحث تصویب بودجه شهرداری و رفت و برگشت بودجه از شهرداری به شورا و بالعکس پرداخت و گفت: «بودجه شهرداری چند بار بررسی در جلسات متعدد بررسی و در نهایت با 462 میلیارد تومان به تصویب رسید. تصویب این بودجه یکی از کارهای بسیار اساسی بود. امیدواریم با این بودجه بتوانیم کارها را تسریع کرده و سریعتر به انجام برسانیم.» خواجویی تحقق این بودجه را نتیجه همکاری شهرداری، شورا و مسوولان شهری دانست و بدینگونه به سخنان خود خاتمه داد.
لزوم وجود پیوستهای فرهنگی در پروژههای شهری
حسن خدامی؛ نایب رییس شورای شهر و رییس کمیسیون فرهنگی، عضو بعدی شورا بود که با تبریک حلول ماه رمضان، سخنان خود را آغاز کرد. خدامی در بخش ابتدایی سخنان خود بر توجه بیشتر مسوولان به خدمترسانی تاکید کرد و سپس با اشاره به بیماری کرونا گفت: «شورای شهر و شهرداری از همان ابتدا و جلوتر از بسیاری از ادارات دیگر، مقابله با این ویروس را در دستور کار خود قرار دادند و در راستای ضدعفونی معابر عمومی و سایر موارد، اقدامات زیادی را انجام دادند.»
خدامی در بیان اقدامات کمیسیون فرهنگی، با اشاره به اینکه این در حقیقت حاصل همکاری شهرداری و شورا است، گفت: «جایگاه خدمات فرهنگی در شهرداری یکی از مهمترین مباحث است و در ادوار گذشته نیز اقدامات خوبی انجام شد اما یکی از کارهایی که در شورای پنجم و در 6 ماه اخیر در دستور کار قرار گرفت، تخصصیتر شدن بودجه فرهنگی شهرداری بود. با حمایت اعضای محترم شورا و شهردار محترم، آقای سروشنیا دستور تشکیل شورای فرهنگی شهرداری را دادند که وظیفهاش تهیه پیوستهای فرهنگی است. بدون پیوستهای فرهنگی، طرحهای ما ناتمام و ابتر خواهد ماند.»
رییس کمیسیون فرهنگی با مثال زدن معضل سگهای ولگرد، از نیاز به فرهنگسازی در مورد نحوه برخورد با این حیوان و از لزوم آوردن مردم به صحنه و کمک به شهرداری در جهت حل این مشکل و سایر مشکلات شهری سخن گفت. خدامی تاکید داشت که در مسایل شهری نظیر چمنکاری، کاشت درختان، ایجاد درآمد پایدار و... بر لزوم توجه به رشد فرهنگی و تهیه پیوست فرهنگی باید توجه بیشتری شود. او در ادامه به مواردی که باید به عنوان اهداف فرهنگی در دستور کار قرار گیرد، اشاره کرد و گفت: «توجه به حمل و نقل درونشهری، افزایش تعاملات فرهنگی بین شهروندان، تقویت انسجام اجتماعی خانوادهها، ارتقا سطح روابط بین همشهریان، افزایش مشارکت شهروندان در نگهداری از اموال عمومی، زیباسازی فضاهای شهری و فضای سبز، تقویت روحیه نظارت اجتماعی، ارتقای سطح فرهنگ شهروندی، تقویت روابط بین گروههای مختلف قومی، آشناسازی هرچه بیشتر شهروندان با فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی، تقویت روابط بین انجمنهای علمی و فرهنگی، تقویت نهادهای مدنی و سازمانها مردم نهاد، مساجد و هیاتها، کاهش احساس ناامنی در بین شهروندان، ارتقای سطح سلامت عمومی شهروندان، تقویت روحیه شادی و نشاط که مهمترین نکتهاش، داشتن احساس رضایت است، توجه به نخبگان و مشاهیر گذشته و معاصر و... از جمله این موارد است.»
طاهره جهانشاهی؛ رییس کمیسیون خدمات شهر ضمن گفتن خیرمقدم به حاضران، با اشاره به ایراندخت رضایی؛ عضو و رییس سابق کمیسیون خدمات شهر و تشکر از او، فعالیتهای خود را در ادامه راه رضایی دانست و گفت: «فعالیتهای کمیسیون خدمات شهر بسیار زیاد است و من ناچار هستم به صورت تیتروار به آنها اشاره کنم. وقتی این کمیسیون را تحویل گرفتیم، با کمک آقای شهردار و مجموعه شهرداری، یکسری زیرساختها را آماده کنیم تا فعالیتها بهتر انجام شود. از جمله تشکیل بانکهای اطلاعاتی در مواردی نظیر کامیونهای حمل نخاله ساختمانی، تانکرهای تخلیه و حمل فاضلاب و مراکز و انبارهای خرید و فروش ضایعات، سازماندهی گاریهای جمعآوری ضایعات، مدیریت و جمعآوری نخالههای ساختمانی رها شده در معابر شهری از طریق صدور اخطار و با تشکیل جلسات متعدد با روئسای ادارات محیطزیست، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، عقد قرارداد مشاوره با مشاوران دانشگاه علوم پزشکی کرمان جهت طراحی و ساخت سایت زباله، عقد قرارداد مشاوره جهت ساخت سوله بازیافت با هزینه 6 میلیارد تومان برای سازه، پیگیری مجوز حفر چاه جهت آبرسانی و پیگیری امتیاز برق جهت سایت زباله، حفر کانال در سایت با متراژ 40هزار متر مکعب، احداث مکانی برای نگهداری سگهای ولگرد که البته هنوز نیاز به تکمیل دارد، خرید 1100 سطل زباله و نصب در مکانهای مختلف شهر، رنگآمیزی و زیباسازی خودروهای حمل زباله و مخازن زباله، خرید و نصب سطلهای تفکیک زباله از مبدا، اجرای طرح حذف سایت میانی زباله، خرید و نصب پیشسردکن و کلیماتور در کشتارگاه، زیرسازی سایت جمعهبازار، اجرای شبکه آب خام به طول 20 هزار کیلومتر، جداسازی آب خام از شرب که بالای 50 درصد انجام شده، تجهییز موتورپمپهای آبیاری فضای سبز، کاشت کمربند سبز حاشیه شهرک نصر، احداث نهالستان درخت و خودکفایی در کاشت گلهای فصلی.»
ساخت 3 عدد آبنما، 8 المان شهری، 7 مورد بتنریزی نصب مجموعه بازی و کفپوش، 5 مورد اجرای کاشی شکسته سه بعدی، نصب 78 ست تندرستی، اجرای روشنایی پارک و بلوار، نصب تلویزیون شهری، زیباسازی پل دفاع مقدس و بلوار قائم، احداث پارک خانواده و پارک شهرک سی بی جی، احداث 36 چشمه سرویس بهداشتی، 7 مورد آبخوری، بهسازی و سنگفرش 3 بلوار، 500 مورد نصب نیمکت و سطلهای زباله از دیگر مواردی بود که طاهره جهانشاهی به عنوان بخشی از گزارش کمیسیون خدمات شهری بیان کرد.
اقدامات میلیاردی
محمد عسکری؛ رییس کمیسیون عمران شورا عضو بعدی بود که او نیز سخن خود را با خیرمقدم به حاضران آغاز کرد. پایانه مسافربری، اولین موضوعی بود که عسکری از آن سخن گفت: «از سال 1396 که آقای سروشنیا در دوره پنجم شورا شهردار شدند، توانستند با هزینهای بالغ بر 15 میلیارد تومان پایانه بعثت را به سرانجام برسانند و امیدواریم زودتر افتتاح شود. بحث هدایت آبهای سطحی نیز از سال 96 تا امروز داشتیم که حدود 6 میلیارد و 147 میلیون تومان در این بحث هزینه شد که 3 میلیارد و 100 میلیون تومان آن مختص به سال 98 است. تهیه مصالح و اجرای کانیو(آبراه) در وسط کوچههای سطح شهر با یک میلیارد و 575 میلیون تومان بوده که 100 مورد ان در سال 98 انجام شده، کفپوش بتونی معابر سطح شهر با مبلغ 4 میلیارد و 687 میلیون تومان، جدولگذاری با مجموع مبلغ 15 میلیارد و 493 میلیون تومان که مبلغ 9 میلیارد و 254 میلیون تومان متعلق به سال 98 بوده، اجرای روشنایی معابر با مبلغ یک میلیارد و150 میلیون تومان، تهیه مصالح و اجرای محوطهسازی روبروی بازار روز با یک میلیارد و 307 میلیون تومان، اجرای زهکشی لوپهای شرقی و ترمیم درز انقطاع پل دفاع مقدس با 710 میلیون تومان، راهاندازی آزمایشگاه مکانیک خاک با 300 میلیون تومان، زیرسازی سایت جمعهبازار با 441 میلیون تومان، احداث مجتمع پلاتوی شهرداری با 250 میلیون تومان و المان گلیم با 33 میلیون تومان، نصب قطعات سنگشکن کارخانه آسفالت و راهاندازی آن با 42 میلیون تومان، بهسازی میدان موعود با 200 میلیون تومان، انجام امورات و مشاوره ترافیکی و اصلاح هندسی با 600 میلیون تومان و آسفالت معابر سطح شهر با 62 میلیارد و 500 میلیون تومان طی 3 سال که سطح آسفالت در سال 98 طبق آمار دفتر فنی شهرداری 439 هزار متر مربع است با مبلغ 32 میلیارد و 500 میلیون تومان از جمله اقدامات عمرانی انجام شده بود.»
عسکری در ادامه با اشاره به پروژههای نیمهتمام گفت: «زیرگذر صنعت که با مشکل بحث تملک اراضی دولتی، قرار است به صورت یک طرفه وبدون تملک اجرا شود. همچنین بحث اتمام فاز دوم بلوار حمزه؛ سیدالشهدا را داریم که از چند روز قبل کار پیمانکار شروع شده و چند خیابان نیز که از سال قبل با مشکل انتخاب پیمانکار روبرو بودند، با انتخاب پیمانکار مشکلشان حل شده و با توجه به بحث کرونا، امیدواریم طی هفتههای جاری کارهای عمرانی آغاز و نمود پیدا کنند.»
عسکری در انتها از مردم سیرجان به سبب صبر و همراهی با شورا و شهرداری تشکر و قدردانی و بابت نارساییهایی که در برخی موارد وجود دارد، عذرخواهی کرد.
توقع مردم به جاست
ابوذر زینلی؛ رییس کمیسیون املاک و حقوقی شورای شهر، عضو بعدی شورا بود که سخنان خود را با به ارائه آمار آغاز کرد: «بنده حدود 8 ماه است که ریاست این کمیسیون را برعهده دارم و تقریبا 78 جلسه و 271 مصوبه داشتیم. این کمیسیون یک کمیسیون فنی و تخصصی است و به همین دلیل با دعوت از کارشناسان و خبرگان و معمولا به صورت هفتگی،جهت بررسیهای میدانی تشکیل میشود. بودجه پیشبینی شده امسال در بحث تملک، بالغ بر 30 میلیارد تومان است و امیدواریم در این راه بتوانیم برخی از مشکلات مردم را حل کنیم.»
زینلی با اشاره به اقدامات انجامشده در 3 سال گذشته گفت: «شهرداری یا اعضای شورا، هیچیک از این اقدامات را به نفع خود مصادره نمیکنند زیرا هر فعالیتی که تاکنون انجام شده، جز با مشارکت و همدلی مردم و تلاش مجموعه شهرداری، شورا و مسئولان شهری اعم از فرماندار، امام جمعه و نماینده اتفاق نمیافتاد و اگر کمی و کاستی وجود دارد، آن را به حساب ما به عنوان نمایندگان مردم بگذارید.»
رییس کمیسیون املاک و حقوقی شورا با اشاره به انتقادها و تخریبها نسبت به شورا و شهرداری گفت: «قطعا همه ما انتقاد را قبول داریم و با آغوش باز استقبال میکنیم اما دوستانی که دنبال عقدهگشایی و تخریب نسبت به شورا، از روز انتخابات شورا تا امروز هستند، باید دلایل شکستها و ناکامیهای خود را در جاهای دیگر جستجو کنند. با تخریب و با گرفتن انگشت اتهام به سوی دیگران، نمیشود به دنبال توجیه وجهه خود باشیم و نباید سیاهنمایی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.»
وی سپس با اشاره به توقعات مردم از مسوولان، این توقعات را به حق دانست و گفت: «سیرجان، شهری است که پتناسیلهای بالقوه زیادی دارد و مردم نمیپذیرند شهری که بیخ گوشش، معدن گلگهر را با گردش مالی هزاران میلیارد تومانی دارد، بیاییم و از آسفالت نامطلوب حرف بزنیم. البته اقدامات انجام شده دو، سه سال اخیر قابل ستایش است اما توقع مردم هم به جاست. اگر کاستیها و کمکاریهای دوران قبل نبود، شاید ما دغدغه و مشکلات امروز را نداشتیم. ما امروز نمیبایست به مردم وعده بدهیم که دنبال بهبود یا نهضت آسفالت هستیم. قطعا امروز باید به دنبال زیرساختهای بزرگ و در خور و شان مردم میبودیم. بودجه امسال شهرداری 462 میلیارد تومان است و جز با همدلی و همکاری مسوولان شهرستان محقق نخواهد شد. شاید سال دیگر خیلی از ما نباشیم اما حداقل باقیات و صالحاتی از خود باقی بگذاریم.»
زینلی در ادامه خطاب به شهردار، توقع امسال مردم سیرجان را تکمیل پروژههای نیمهتمام دانست و گفت: «میخواهم از شما قول بگیرم تا چند پروژه نیمهتمام مثل باغ ایرانی، سالن همایشها، زیرگذر صنعت و نظایر آنها یکبار برای همیشه تعیین تکلیف شوند و با تکیل شدن، پروندهشان بسته شود. به خصوص روی تکمیل باغ ایرانی تاکید دارد.»
زینلی در ادامه به بخشی از فعالیتهای کمیسیون متبوع خود اشاره کرد و گفت: «این ایام، ایام کرونا بود و ما دو فوتی قطعی کرونا و موارد فوتی مشکوک داشتیم. فکر میکنم تنها قشری که به چشم نیامدند، کارکنان آرامستان بودند. وقتی عزیزی فوت میکرد، فرزندان او حتا از نزدیک شدن به فرد فوت شده خودداری میکردند اما کارکنان آرامستان با همت، تلاش، ایثار و گذشت خود، اوضاع را طوری مدیریت کردند که کمترین ضرر و زیان روحی به خانوادهها وارد شود. البته آقای خدامی و خانم جهانشاهی با حضور خود زحمات زیادی در بحث نظارت و مدیریت داشتند. همینجا جا دارد از آقای شهردار نیز تشکر کنم که در مدت کوتاهی یک غسالخانه اختصاصی برای افراد فوت شده مبتلا یا مشکوک به کرونا ساختند. همچنین بحث ساخت سوله و سالن انتظار در آرامستان نیز ادامه دارد و با افتتاح آن مردم با مشکلات کمتری روبروخواهند شد. راهاندازی سرویسهای بهداشتی نیز از دیگر مواردی است که باید اشاره شود. همچنین در بحث سازمان آتشنشانی، این عزیزان در قالب روزها و از شب تا صبح، در تمام مکانهای تجمع، مراکز بهداشتی و بیمارستانها عملیات گندزدایی را انجام میدادند.»
با اتمام سخنان زینلی، نوبت به مصطفی اسفندیارپور رییس کمیسیون نظارت رسید.
مصطفی اسفندیارپور نیز سخنان خود را با خیرمقدم به حاضران وتبریک حلول ماه رمضان آغاز کرد و گفت: «وظیفه ذاتی شورا نظارت است و تک تک اعضای شورا باید بر کار شهرداری و شهر نظارت داشته باشند. کارهایی که در کمیسیون نظارت انجام شده، بسیار هستند که من به برخی از این موارد اشاره میکنم. البته باید ابتدا از صبوری مردم و همکاریشان تشکر کنم. مقام معظم رهبری میفرمایند که اعضای شورا باید قدردان مشارکت مردمی باشند. هیچ خدمتی بالاتر از خدمت به مردم نیست. به همین دلیل و برای خدمت بیشتر، کمیسیون نظارت با بازرسی مرتب و منظم از تمامی فعالیت های شهرداری و سازمانهای وابسته و رصد تمامی موارد اجرایی سعی در جلوگیری از تخلفات احتمالی و دیگر مسائل شده و اگر هم مورد کم کاری مشاهده شده صورت محرمانه با اعضاء شورا و شهردار در میان گذاشته شده است و از ابتدای دوره پنجم تا کنون بیش از 180 جلسه در این کمیسیون تشکیل شده است پیشنهادات نظارتی هم داشته ایم که از جمله آنها ایجاد سامانه جامع طرح ها و لوایح به جهت در دسترس بون مصوبات تمامی ادوار شوراها و طرح های یشنهادی . در حال حاضر به دنبال راهکارهای ایجاد وراهاندازی این سامانه هستیم تا مردم و اعضای شورا بتوانند به اطلاعات دسترسی داشته باشند و شفافیت اطلاعاتی ایجاد شود تا مردم بدانند چه اقدامات و کارهای مثبتی در شهر و شهرداری و در چه زمانی صورت گرفته است . مورد دیگر، درخواست راهاندازی کمیته حقوق شهروندی از شهرداری را داریم تا حقوق شهروندان رعایت شود . نباید شهروندان به دلیل نبود کارمندی که با او کار دارند، در شهرداری چند ساعت حیران شوند یا به شهروندان گفته شود که بروید و فردا بیایید. کمیته حقوق شهروندی باید سریعتر راهاندازی شود تا به مشکلات مردم رسیدگی شود. مردم در شرایط اقتصادی بدی هستند و میخواهند کارشان سریعتر راه بیفتد. . مردم می توانند با مراجعه به شوراکه از خود آنهاست، مشکلات را چه به صورت شفاهی و چه کتبی منعکس کنند تا با کمک رییس شورا و شهردار مشکلات رفع شوند و بتوانیم به مردم خدمت کنیم. مورد دیگر، بحث قراردادها و انجام معاملات شهرداری است که در سامانه ستاد قرار میگیرد و مردم میتوانند با مراجعه به این سایت، ببینند که چه اقداماتی در شهرداری و شورا در حال انجام است. بحث امنیت روانی مجموعه شهرداری نیز مطرح بود که در جهت افزایش رفاه کارکنان شهرداری، مصوبات خوبی داشتیم.طرح تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری هدیه بزرگی بود که در سال گذشته اتفاق افتاد وحدود 700 نیرو تبدیل وضعیت شدند. تاکید بر آسفالتریزی معابر شهری و لزوم همیاری در بحث محیطزیست را در دستور کار داشتیم. همچنین خواستار افزایش تجهیزات و خودروهای سازمانهای آتشنشانی و امدادی بودیم، نگاه ویژه برحل مشکلات شهری در شهرداری داریم ، اولویت دادن به حل مشکلات مربوط به محلات و بازدید از آنها، لزوم توجه به ایمنسازی دستگاههای بازی در بوستانها، نصب پیشسردکن با همراهی کمیسیون خدمات، بررسی اساسنامه سازمانهای شهرداری و پیگیری پاکسازی شهر از نخالههای ساختمانی از دیگر اقدامات کمیسیون نظارت بود.»
اسفندیارپور در انتها با اشاره به موضوع کندوکاریهای پروژه فاضلاب، از صبوری و همکاری مردم تشکر کرد و گفت: «با پیمانکاران و کارفرمایان این پروژه جلسه گذاشتیم تا اینکار سریعتر انجام شود و رضایت مردم جلب گردد. در بحث نظارت بر پروژههای شهری استمرار داشتیم ، به زودی هم با افتتاح پایانه بعثت دفاتر تعاونیهای مسافربری سطح شهر تعطیل و به پایانه بعثت منتقل خواهند شد تا در راستای کاهش ترافیک کمکی شده باشد . زیر سازی سایت جمعهبازار را هم که خانم جهانشاهی اشاره کردند، در انتهای بلوار عباسپور آماده شده و یک سایت زیبا و جمعجور خواهد شد و بالاخره مشکلات جمعهبازار پس از چند سال حل خواهد شد. اگر تاکنون برای پیادهروی فقط بلوار چمران وجود داشت با اقدام خوب آقای شهردار و مجموعه شهرداری ، حالا یک پیست دیگر که بسیار کاربردی تر است، برای پیادهروی درست شده که امسال قرار است تکمیل شود از میدان کشتی تا انتهای بلوار قائم و انشا الله حاشیه بلوار ولایت . همچنین طی بازدیدهایی که از پارک 17 شهریور داشتیم، مشکلات رصد شد و قرار است آبنما و نیمکتها عوض شود و به دلیل بلند بودن درختها، روشنایی این بوستان از کف اجرا خواهد شد.»
اسفندیارپور در انتها از شهردار خواست یک پروژه بزرگ و مناسب را طراحی و جهت اجرا معرفی نماید وبه مردم قول بدهد که تا پایان سال آن را اجرایی کند. انعکاس مشکلات مربوط به باشگاهداران که به دلیل تعطیلی ایام کرونا متضرر شدهاند و لزوم توجه به مشکلات حوزه حمل و نقل، بخش انتهایی سخنان اسفندیارپور بود که خطاب به سرپرست فرمانداری بیان شد.
در انتهای جلسه، محمد عسکری با اشاره به مشکلات دستفروشان، خواستار رسیدگی بیشتر به این قشر از جامعه شد.در پایان جلسه و بعد از ارئه گزارش اعضاء شورا با اهداء لوح سپاس از سوی سرپرست فرمانداری و شهردار سیرجان از اعضاء شورای شهر بمناسبت روز شوراها تجلیل بعمل آمد
ا